Jotex.se

För att försöka fokusera på något roligare så kan jag visa tygerna som jag beställde hem igår. Mamma var här och fikade lite och gav mig lite tips. :) Jag och Johannes har börjat med en liten renovering av sovrummet nu, längtar tills allt är klart! Älskling håller på och sätta upp plankor på ena väggen som ska målas vita och blir som en fondvägg. Sen ska vi måla resten av väggarna i någon slags ljusgrå, har inte tittat ut någon färg än. Gardinerna kommer att se ut såhär:



Denna hissgardin kommer vi ha i ena fönstret och i det andra kommer vi ha samma tyg men längder istället. På sängen kommer detta överkast att ligga, som man kan vänta på och varva mellan grått och svart:



Kanske inte det snyggaste men absolut inte fult och helt klart prisvärt! Jag köpte någon extra meter av gardintyget så jag kan sy ett par kuddar att ha på sängen med.

Sen klickade jag hem lite tyg till gardinerna i hallen och i trappen:



Det kommer nog att passa riktigt bra! Kul med lite mönster! :)

Jag har verkligen inlett denna löningsperiod med att shoppa och shoppa, dock en massa nödvändiga saker som man kommer att ha användning av länge.

I'm sick of this

Fjärde dagen med feber. FJÄRDE JÄVLA DAGEN. Man får faktiskt vara ynklig och tycka synd om sig själv en dag som denna. Det är kallt och varmt om vartannat, kroppen värker så mycket att jag varken kan ligga eller sitta still. Jag har gråtit en skvätt och pratat med mamma och pappa två gånger. Man blir som ett litet barn igen när man är sjuk, särskilt när Johannes är i Avesta och tävlar hela dagen. I hate this. Jag har varken tid eller ork för det här. Imorgon ska jag ringa vårdcentralen och få en tid, virusjävel. Ursäkta språket, men nu är jag less! Fa-an.

Underbara fredag.... Not

När resten av klassen röjer järnet på pubrunda så får jag ha fredagsmys i soffan.. Nu ska jag få i mig kvällsfikat och däcka i sängen.


PA INSPARK VT 12

Som en liten kompensation för den dåliga uppdatering (och att jag knappt har hört av mig till någon) så kommer här lite bilder på vad jag har haft för mig de två senaste veckorna.

Sittningen (förra veckan):
En av våra ursköna kaptener, Kim, breakdansade på golvet med en öl i handen. Priceless!



Marodörkartan (i tisdags):
Hade tacomys med laget hos Nicole innan vi gick in till stan. Efter att ha sprungit runt
i stan och gått runt till olika stationer så gick vi ut på Snerkan. SJUKT kul, min roligaste nyktra utgång någonsin! Det var fullt med folk, bra stämning och alla dansade sig svettiga. Awesome!





MacBook Pro 2012

Nästa vecka har jag denna goding hos mig:



Woho!!

Yes, I'm alive!

Jag får be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag lever i en "universitetsbubbla" just nu. Dagarna flyger förbi och är fulla med föreläsningar, plugg, inspark och möten med helt underbara människor. Min klass är grym och jag trivs så himla bra! Igår hade jag min roligaste nyktra utgång någonsin, känns nästan onödigt att dricka när man har så kul ändå!

Nu ska jag snart vidare in till stan för att träffa min grupp och plugga till vårt första seminarium på fredag. Pirrigt men det är så kul att plugga (än så länge i alla fall).

Jag ville bara kika in här och säga att jag lever och har det hur bra som helst. Mer detaljer får jag återkomma med när jag har mer tid. Nu: frukost!


PA 12-15

Kvällen igår var mycket trevligt. Följde med Elin och Erik till Henko för lite födelsedagsfirande och förfest. Hittade äntligen en låt som jag har letat efter jättelänge. Blev så glad när Ekkah drog på den, det är så irriterande när man vet melodin men inte själva texten. Då är det nästintill omöjligt att hitta den.. Efter ett tag gick vi vidare till Folkan en sväng. Det var ju knut i Österby igår så nästan alla var utklädda. Jag dansade lite med en elefant, det är ingen man gör varje dag. Men det var inte så kul där så jag, Elin och Erik drog till grillen och åt och gick hem till deras hus. Lyssnade lite på musik, drack en öl och så kom Johannes och var med ett tag innan vi åkte hem.

Man känner sig inte sådär jättepigg och fräsch idag så det har inte blivit mycket gjort för min del. Alldeles strax ska jag och Johannes åkte till Läby och bli bjudna på middag av mamsen och papsen. Det ska bli jättemysigt, man är där alldeles för sällan nu för tiden känns det som.

Och just det, imorgon börjar jag skolan! Jag vet att jag borde vara nervös men jag är mest taggad och så himla glad! Jag är redo nu, nu är det dags för nästa kapitel i mitt liv. Bring it on!




Remember:


Love you

Usch, vilket jävla väder det är. Tur att man inte behöver ge sig ut mer än nödvändigt. BådeNär vi kom hem  igår och idag har det varit lugnt. Var med Johannes och hämtade motorn till hans hoj igår på kvällen. När vi kom hem så bar vi ner en halv pall pelletssäckar. Ett riktigt träningspass då varje säck väger 16 kg.. Men nu har vi så vi klarar oss ett tag!

Ikväll har jag och min fina haft fredagsmys här hemma. Johannes var helt slut efter jobbet och sov, så jag lagade baconinlindad kycklingfilé, hasselbackspotatis och chilibea till det och sallad såklart (och en kall öl för mig). Så jävla gott! Sen åkte vi till hans föräldrar och fikade lite innan vi köpte lite gott på ICA och hyrde film. Myspys!

Imorgon bär det av till grannbyn för lite festligheter med min favoritkanin. ;) Först blir det en utflykt till staden där allt är möjligt för att handla lite godricka. Sista utekvällen som icke-student and I love it!

Lite bilder från idag, Johannes var väldigt populär när han kom hem från jobbet.



Morgonprommis

Imorse vaknade jag av att solen sken in genom fönstret, så himla härligt. Då var det bara att klä på sig och slänga sig ut på en långpromenad. En underbar start på dagen! Det slår mig varje gång hur vackert det är här.



Snart ska jag bege mig till Läby för middag och myskväll med bästa päronen. Det var allt för längesen nu!




There's no reason

Även fast det är så många unga som har gått bort nu, alldeles för många, så blir man lika ledsen varje gång. Jag förstår inte att folk kan tro på Gud och säga att "allting har en mening" när unga människor går bort så tidigt i livet. Innan man har ens har hunnit flytta hemifrån, träffat sitt livs kärlek eller skaffat barn. Vad är meningen med det?


Vila i frid.

I'm ready

När Johannes åkte till jobbet strax efter 5 imorse så försökte jag somna om ett tag innan jag bestämde mig för att gå upp. Perfekt tänkte jag, nu sover jag äntligen inte bort en dag och kan få en massa gjort. Jo tjena.. Åt lite frukost och hade mysigt, kände att jag var lite trött. En halvtimmes powernap kan man ju få ta.. Över två timmar senare vaknade jag. Men nu är det bara att sätta igång! Kanske ska ta en långpromenad med lite musik i öronen, hade varit roligare med sällskap..

Jag tog en tripp till Gränby igår, skulle handla lite mat och saker till skolstarten. Hade turen att få ta en fika med Emma och Amanda med, mys! Nu börjar jag känna mig redo för att börja plugga! Längtar! Jag fick ett samtal från en tjej som började programmet i höstas. De ringde "välkomstsamtal" till alla nya elever, hur roligt är inte det! Jättetrevlig var hon, hon kanske tyckte jag var knäpp som babblade på en massa. Vi pratade lite om insparken, det ska bli jättekul. Får se hur mycket man kan/vill/orkar vara med på. Jag vill inte halka efter i studierna det första jag gör. Men det ska nog gå att kombinera på något vis. Vill man så går det! Det är ju Harry Potter-tema och allt, behöver jag säga att jag blev glad när jag såg det?

NU och inte en sekund senare ska jag städa ur resten av mina flyttkartonger. Urk.. Att man kan ha så mycket grejer!


Mr Monday, I'm actually quite happy that you're here soon.

Fan så värdelöst det är att sova bort halva dagarna. Man orkar inte göra någonting när man väl har vaknat, ovärt! Men nu väntar en ledig vecka så då ska man försöka ta tag i allt. Det känns som att helgerna inte riktigt är till för att få saker gjorda, konstigt nog.

Det blev lite vin och skitsnack igår med Häggan och Malin. Efter ett tag fick vi sällskap av grabbarna och lite senare drog vi vidare till Elin, Jennie, Malin och Sofie. Helt okej kväll, men man kände att man inte blir pigg av att dricka tre dagar i sträck. Men nästa helg blir det lugnt! Tror jag. ;)

Så idag klev man upp strax innan tolv, precis då kom älskling hem från tävlingen. Han var så sugen på pizza så det blev det, man får faktiskt äta pizza till frukost på söndagar. Som en belöning av att man har orkat ta sig igenom helgen. Röjde lite i sovrummet med, förstår inte att jag fortfarande har så mycket kläder! Och snart kommer lasset från H&M med... Vilka problem man har.. Micke kom över på en fika också nu på eftermiddagen, mycket trevligt! Han kom och grävde lite, så snart kan älsklingen mecka här hemma istället för hos hans päron. Ska bli skönt att ha honom hemma mera. :)

Sandor och Gösta hade lite lördagsmys igår i soffan. Så himla söta, de är alltid tillsammans. Det är nästan så att man funderar på att döpa om dem till Piff och Puff.


Trött... men glad!

Usch, man är lite trött efter helgens bravader. I torsdags hos Julia blev det lite go'dricka och spel (plump och geni) tills sent på kvällen. Julias familj var också med en sväng, riktigt trevligt! Lite halvlullig och glad åkte man hemåt, fick skjuts av bästa Elin. Tack! Väl hemma så blev det uppesittarkväll till fem på morgonen. JVM-finalen i hockey skulle avgöras och vilken rysare det blev! Jag trodde att det var kört när det var 32 sekunder kvar men i SD blev det MÅL för SVERIGE och JVM-GULD!!!! Vilken jävla bragd, underbart!!

Det blev inte många timmars sömn efter det. Dels på grund av att jag inte kan sova om jag lägger mig på morgonen men också för att vi hade en musjävel i sovrummet. Men den tog Sandor hand om senare under dagen, duktig misse! Inte så mysigt kanske då vi inte kan slänga ut dem (för de har inte blivit vaccinerade än) så han fick käka upp den på toaletten. Men det är skönt och veta att vi har en bra jägare, får se om Gösta tuffar till sig med.

Elin, Häggan och Julia kom över hit en sväng och kikade innan vi åkte vidare till Alunda. Finmiddag och gott att dricka blev det med Malin. Hasselbackspotatis och inbakad fläskfilé, åh så gott det var! Sen blev det lite mer go'dricka och fina Mia kom över med. Jättekul! Efter ett tag kom det lite mer folk. Det vart en mysig kväll som avslutades med halväcklig whiskey. Urk! Jag är ledsen pappa, jag kommer aldrig att tycka om det..

Idag får vi se vad som händer. Det ryktades om lite festligheter men känner att två kvällar med alkohol kanske räcker. Men man har ju ett par timmars betänketid så att säga!

Nu ska jag väcka min älskling som tar en powernap. ;)


Flänger lite hit och dit

Vilken mysig torsdag det har varit och den är inte slut än! På förmiddagen var min fina mamma över hit. Vi bakade bullar, fikade (två gånger, såklart!) och gick en låååång promenad i nästan 1,5 timme.



Sen så åkte mamma hem och älskling kom hem från jobbet. Då var det bara att åka vidare till Ekeby och Gunvi och Yngve för lite födelsedagsfirande med halva Johannes släkt. Det var riktigt trevligt och ett (två) glas vin slank ner. Efter god mat och skönsång av Gunvis syskon (SÅ kul) så åkte vi hem. Nu är Elin på väg hit, så ska vi vidare till Tierp och Häggan och Julia.

Tjingeling!


Från H&M

Dagens shopping:



Mycket färg och somrigt, vill ha vår och sommar nu!

The shopping continue..

Inledde dagen med att skicka iväg en order på nästan 1700 kr på H&M. Underbart! Snart är man en massa byxor, toppar, linnen, skor, klänningar, shorts, kjolar och smycken rikare. Sen får man se om allt passar men det visar sig! Idag är det första dagen som man är hemma själv hela dagen sen man slutade jobba. Känns faktiskt skönt, även om jag gillar att vara ute och flänga och ha människor omkring mig så finns det massor att göra här hemma + att jag har världens gosigaste killar som sällskap. Även om man kan bli tokig på dem ibland när de ska hoppa upp på borden och ta ner grejer så blir man så lycklig av att bara titta på dem. Så fina! Har haft en sovandes i knät och den andra bakom huvudet, mys!

Nu ska det tvättas, rensas i kökskåpen (förstår inte hur vi har så mycket grejer, hade ingenting förut!) och röjas i flyttkartongerna. I have a lot of work to do..


Tips: Hur du håller formen

Såg denna lapp när jag kom hem en dag. Som tur var var det inte till mig utan min käre sambo hade skrivit den till sig själv. Den ligger i köket så att han ser den när han åker till jobbet och när han kommer hem. Ett litet tips till er som har det svårt att hasa er ut på en joggingtur. Det funkar hittills för Johannes som har sprungit varje kväll sen dess. ;) Jag kanske ska skriva en lapp till mig och lägga bredvid: "Du med Alicia, ditt jävla pucko!"


Shopaholic

Jag skämtade med älskling och sa att jag hade tio kassar med mig hem. Det visade sig vara nio.. Men då var fem av dem fulla med mat! Det har varit en mysig och intensiv dag i stan. Först mötte jag upp mamma och Malin på IKEA. Mamma bjöd på mat och jag och Malin åt köttbullar tills vi nästan som ut som två själva. Men gott var det! Sen skjutsade vi Malin till bussen. Nu är hon tillbaka i Göteborg.. Inte kul! Efter det så hade jag och mamsen fullt upp. Lämnade in hennes symaskin, handlade mat på den roliga affären på Sivia Torg och Citygross, shoppade lite på Chilli, fikade lite och handlade lite på second hand. Så förutom mat så fick jag två dukar, grytlappar, tre lyktor och sex vinglas med mig hem. Och sen en massa grejer på Citygross. Som mamma sa, man har varit en riktig shopaholic idag!

Dagens shopping:


Sandor och Gösta

Här kommer en liten bildbomb på våra fina missar. Busiga som få och superkeliga!


Nyår 11/12

Gud vad SKÖNT att julen och nyår är över! Nog för att jag älskar julen och att detta nyår blev det bästa på länge så är det så skönt att slippa all stress.

Nyårsafton började med en trerätters hos Erik med Sofia och hennes syster Anna. Jag och Johannes hade fixat förrätt och efterrätt. Till varmrätt som de övriga fixade fick vi helstekt oxfilé med hemlagad potatisgratäng, beasås, rödvinsås och baconlindade sparrisar. SÅ gott! Drack ett otroligt gott rött vin till som Erik hade köpt, Rioja: Navajas Crianza tror jag det hette. Mätta och belåtna fick vi skjuts till Lunda och nyårsfesten. Temat var 1969 så jag och Johannes var utklädda till hippies. Jag tror det var runt 60 personer där och alla utom 1-2 var utklädda, jättekul! Det blev lite lekar och sedan dans hela natten. Det bjöds på bål och champange vid tolvslaget. Det var längesen jag såg så mycket och fina fyverkerier! Helt perfekt! Sedan dansade vi till klockan blev mycket och det bara var vi och de som hade festen kvar. Ett underbart roligt och bra nyår!

Lite bilder från kvällen:



Grabbarna tog hand om disken medan vi tjejer fixade oss och drack lite gott. Underbart! ;)



Min snygga sambo!


"Make love, not war"


Linnea och Tobias (Johannes bror & hans flickvän)


Jag och Sara, här ser man en skymt av mina otroligt snygga leggins.


In i dimman


Puss! Och där är några av mina gnuggisar, har fortfarande lite färg kvar..


David och jag i slutet av kvällen..

Sjukt bra kväll, riktigt kul att få träffa alla Johannes vänner med. Hur trevliga som helst!

RSS 2.0