Ge mig


SE UPP!

Idag har jag faktiskt varit ute och övningskört i över två timmar. Det måste ha varit drömmen som gjorde att jag blev lite sugen på att köra. Det gick riktigt bra, hände en hel del oväntade grejer men det fixade man galant! :)

Imorgon börjar min musikkurs. Dock är det bara distans så jag behöver inte pallra mig till universitetet. Skööönt! Även om det är kul att träffa nya människor så känner jag att energin till att plugga "på riktigt" inte finns där riktigt än. Men efter lite resor till London och Irland så kommer nog suget att infinna sig igen.

Veckans planer
är lite luddiga. Vet inte alls hur jag ska göra på torsdag... Nationsrunda eller fira papsen? Men det lutar helt klart åt nationsrundan! Blir nog en lugn sådan... Som det alltid brukar låta.. Sen händer det inte så mycket mer i veckan, vad jag har planerat i alla fall. Ska försöka få träffa Milan lite, om vi lyckas.

Nu ska jag varva ner till lite skön musik och sova. Pöss!

Trafikfara

Morsning folket!

Jag är sjukt hungrig så därför blir detta ett kort och snabbt skrivet inlägg. Måste berätta om min dröm som jag hade i alla fall. Jag drömde nämligen att jag hade uppkörning, trots att jag inte har övningskört mycket alls. Det roliga var att den som jag körde om med hoppade ur bilen (när och hur jag inte märkte det är oklart, ni vet drömmar..) och började testa damunderkläder med ett tomteluva på huvudet. När jag upptäckte honom så körde vi vidare. Självklart så kuggade jag mig, det kom nämligen upp en spårvagn som hade företräde men jag körde bara på.

Jag är ingen drömtydare men nog betyder det här att jag inte är redo att ta körkortet än. Det blir att nöta lite mer körning helt enkelt. Sjuk dröm i alla fall.





Breda ut mina vingar

Tjoho! Jag lever fortfarande och mår mycket bättre än vad jag gjorde imorse. Åkte med farsan till Söderfors och kollade på lite fotboll. Fick sällskap av Sara, Linus, Lina och Buddah (Linus) också, riktigt trevligt!

Usch, jag känner mig så rastlös. Jag vill ut och resa, se och uppleva nya saker! Snart (i början av oktober) är det London som gäller och sedan Irland. Men jag vill inte vänta utan åka NU. Nog för att jag älskar alla människor här men jag vill bara ut och se lite nytt. Leva livet, njuta och passa på medan man kan.


feat. Big Ali & DJ Snake

http://www.youtube.com/watch?v=gjSOfUCMzQY

Kan inte bädda in den, så det får bli sådär istället. En skön remix på Laurent Wolf's No Stress.

Bakis men lycklig

Ja ni.. Gårkvällen.. Vart ska man börja?

Vi (Ida, Jennie, Elin och jag) började i alla fall hemma hos Erik, där vi åt pizza och drack lite. Lite senare gick vi vidare till Patrik som fyllde 20 år. Där var det full fart kan jag lova, mycket människor och minst lika mycket alkohol. Det var inga konstigheter att någon föll ner från altanen och att en annan la sig och sov på gräsmattan vid husknuten. Lite senare gled vi in i huset och shakade loss på dansgolvet.

Lagom möra efter allt dansande så gick vi vidare till parken och dansen. Där blev det dans, häng i öltält bland annat. Jag vet inte hur jag lyckades, men jag slutade upp med ett gäng polacker som inte kunde prata engelska. Trots att vi knappt kunde kommunicera med varandra så hade vi kul ändå. Som sagt, lite otippat.

Världens bästa pappa
hämtade mig, Häggan och Kritan. Jag och Häggan köpte med oss lite fyllekäk i form av hamburgare och strips. Det var nog en av kvällens höjdpunkter, sjukt gott.

Så här sitter jag, illamående och trött. Fick till och med ställa in träffen med Milan, tråkigt.. Men är inte i form för att ta bussen till stan. Istället blir det datan, teven och massa gott att äta här hemma.

Bilder tog jag inga, får se om jag kan få tag i några senare.
Men som som sagt, gårkvällen blev väldig rolig och lyckad. Det var så kul att träffa tjejerna igen!

Min Spotifylista

http://open.spotify.com/user/dontforget/playlist/2bQ6koW2q1w7PMMRfPxt5H

Har bara börjat, det kommer mer. Mycket mer. Musik är bland det bästa som finns.

Vill du ha fika?

Om Alicia vill ha fika? Dum fråga.


En fördel med att bo hemma: får fika serverat.

Morsning

Gårkvällen blev riktigt mys, inga konstigheter där. En massa godis, chips, dip, prat och skratt. Världens bästa Ylva.

Idag är det party som gäller! Blir upphämtad av Elin i pärlan runt två, så det börjar bli dags att röra på sig. Sen är det pizza, alkohol och dans som gäller, awesome! Var ett tag man partade så det kommer bli grymt. Har inte träffat Elin heller på nästan en månad, alldeles för länge!


Nu kör vi!

Over n' out

Kärlek

Ikväll ska jag till min älskade Pylvis (Ylva). Vi ska köpa massa gott och ha en myskväll, sådär som bara vi två kan. Trots att vi har pratat i ungefär två timmar i telefon idag så kommer vi ha massa mer att prata om. Jag förstår inte det där riktigt, att man bara kan prata och prata hur länge som helst. Underbart är det och mysigt kommer det att bli.


Jag älskar dig

En massa grattis

Jag har lite födelsedagsbarn som jag inte har grattat här i bloggen. Så här kommer det:

ETT STORT GRATTIS TILL...

... Ylva (21/8), världens bästa.
... Fredrik (26/8)
... Erik (27/8)
... Erika (IDAG), bästa snok!

Eftersom att Erika fyller år idag så får hon stå för bilden:


Home alone

Det bästa som finns när man har jobbat några dagar i sträck, det är att vakna upp på morgonen och vara helt ensam. Ingen som tjatar, inga ljud, man kan göra precis vad man vill, när man vill och hur man vill. Just nu sitter jag och lyssnar på ganska (läs: väldig) hög volym och bara njuter. Sov över tio timmar inatt så man är ordentligt utvilad med.

Har hittat ett (för mig) nytt band som är grymt bra. Deras cover på Apologize är minst lika bra som originalet.



Nu ska jag fortsätta njuta av min ensamhet!
Puss och kram.

Jag saknar dig


My day

Idag efter jobbet så mötte jag Pylvis. Vi gick och köpte biljetter till vår första (och tråkigt nog troligtvis enda) gasque. Ska bli riktigt roligt! Sen så satte vi oss vid ån och åt mjukglass och pratade om allt. Mys pys! När hon åkte hem så kom Emma till stan, så det blev att hänga lite på vårt favorithak Wayne's. Efter det blev det ett besök på banken, fixa lite med stålarna.

Just det, fick lönen idag. Känns riktigt skönt! :)

Är sjukt trött nu och väldigt hungrig. Tänkte slänga ihop något och slänga mig framför teven. Grymt!

LÖNING..... snart.

Idag har jag jobbat. Syster har bakat en kladdkaka som är färdig nu. Mycket roligare än så blir inte detta inlägg. Jag ska jobba imorgon med, och på torsdag. Har fått sex extrapass till i början av september. Love it! Money, money, money. Imorgon får jag mitt lönebesked (lön på torsdag...), håller tummarna för fullt för att det ska vara någorlunda saftiga siffror. I så fall ska det firas med några öl på Bullit och röjparty på landet på lördag. Mitt liv är väldigt roligt just nu.

Puss

If I could turn back time

Jag saknar Elin.
Jag saknar Häggan.
Jag saknar Malin.
Jag saknar Sara.
Jag saknar Partyeliten.

Kan vi inte backa några år och leva om allt det där igen? Jag vill.


Underbar låt


Extrainkomst säkrad

Fick precis ett mess från jobbet:

Hej Alicia.
Jag hoppas att du kan jobba extra hos oss i höst. Jag gör i ordning ett anställningsbeslut som du kan skriva på innan du jobbar extra hos oss.
Mvh Maggan

Woho!

Bilder från helgen


På vägen till Skänninge så stannade vi och fikade. Linda och Malin la sig och vilade på ett lite udda ställe...


Jag var inte sen att haka på, päronen höll sig dock på backen.


Underbart väder, klarblå himmel!


Fredag morgon, frukost i torpet.


Hälsade på djuren i hagen.


Bengan och Event, Ylvas och mina favoriter. Världens mysigaste hästar.


Några kossor i hagen.


Vi cyklade vidare och hittade andra hästar i en annan hage.


Lördag eftermiddag, sitter på taket utanför Malins kök. Underbart!


Först var det jag och Malin...


... sedan kom Linda och gjorde oss sällskap.


Mamma ville också sola med vågade inte klättra ut på taket.

Det var de bilder jag hade, som jag sa tidigare så är det bilddagboken som gäller om ni vill se resten av bilderna!

Vackra kvinna

Pernilla Andersson, gift med Dregen i Backyard Babies. Inga konstigheter att hon har fångat en av Sverige hetaste män.


Crazy weekend

Igår kom vi hem från en resa som skulle kräva ett milslångt inlägg för att beskriva. Därför tänkte jag, för att underlätta för er läsare, att göra lite punkter istället.

Under helgen så hann vi med att:
... bila ner till bästa torpet i Skänninge, åka på en cykeltur och hälsa på hästarna Bengan, Event och Billy Boy samt alla kossor.
... hälsa på Aina, mormors syster, och halvt äta ihjäl oss på kakor, bullar och glass.
... kolla i lite affärer i Mjölby, köpte dock ingenting (duktig!).
... åka förbi Maj-Britt en sväng och vräka i sig nybakta bullar innan vi lämnade Skänninge.
... dra vidare till Göteborg och äta ute på Lilla London och sedan ha en blöt utekväll med systrarna. En syster lyckades gå in i en tältstolpe mitt på avenyn, samma syster och jag sjöng med främlingar på avenyn på väg till Vasastan där kvällen avslutades. Detta ljuva ögonblick förevigades och den filmen är riktigt underhållande. "KOM HIT NU DÅ!" Internt, men jävligt kul...
... lämna Göteborg och Malin (BUÄH!) och sitta i en bil i 6 timmar hem. Dock gjorde bakispizzan och koleken bilfärden lättare.

Det var min helg, väldigt kort beskrivet. Har en massa bilder, eller Linda tog en massa, som ligger uppe på min bilddagbok. Dontforget heter jag där och lösenordet är alle, bara att gå in och kika!

Har tagit några bilder med min mobil som jag ska slänga in nu.
Pöss

Studentlivet börjar

Nu är jag och Ylva medlemmar av Stockholm nation. Det känns riktigt bra faktiskt, och första eventet är 3 september. Då blir det "nationsrunda", vi ska besöka nationerna i Uppsala (får en varsin fadder) och sedan avslutas kvällen på Stockholms. Längtar! Åh, ett helt nytt uteliv blir plötsligt tillgängligt. Love it!

Imorgon ska jag jobba och sedan bär det av till stugan och götet. Det ska bli kul och skönt med samtidigt jobbigt för att:

1. Ylva fyller år på fredag och jag vill vara med och fira henne.
2. Jag saknar mina tjejer så otroligt mycket och jag vill vara med dem!
3. Jag har inte börjat packa än och ska upp typ fem imorgon... Alltid ute i sista minuten, bokstavligen.

Ni får ha det så bra allihopa så hörs vi på söndag/måndag!
Puss och kärlek.


Patrik 1,5

Idag ska jag och Ylva skriva in oss på en nation. Jag vet inte vilken jag ska ta och ska jag vara ärlig så kvittar det. V-dala, Stockholms eller Norrlands blir det i alla fall. Får se, får se.. Sen så blir det att jobba, 15-20.

Elin och Erik kommer hem idag efter en vecka i Tunisien. Jag är inte lite avundsjuk... Pepparkakorna. Har fått världens ångest gällande helgen. Åka eller stanna hemma? Semester eller fullt ös? Urk..

Såg förresten filmen Patrik 1,5 idag för första gången (efter, jag vet). En riktigt bra film faktiskt! Som jag skrev igår, så är jag inget större fan av svenska filmer. Beck-filmerna är de enda som jag verkligen älskar. Grymt bra! Men som sagt, ni som inte har sett Patrik 1,5, se den! Tänkvärd och fin är den.

Baj paj

Beroende av Spotify

Idag är det dags att jobba igen.. 13-21.15, rätt skönt pass ändå. Började dagen med att titta på Se upp för dårarna, en helt okej film. Är inte så mycket för svenska filmer...

Annars så händer det inte så mycket här, har ingen aning vad jag ska skriva. Sitter och lyssnar på The Doors på Spotify. Jag vet inte hur jag skulle överleva utan det programmet, så sjukt bra. Har haft det ett bra antal månader nu, så himla smidigt. Love.

I Bet That You Look Good On The Dancefloor


Jack Sparrow <3

Jag kikade på den tredje och sista Pirates of the Carribean filmen idag, at the World's end. Älskar de filmerna och favoritkaraktären är såklart Jack Sparrow spelad av Johnny Depp (som alla redan vet). Han är så himla klockren och Johnny spelar så bra! Ett av mina favoritcitat (som är mycket roligare i filmen) är:

Gibbs: Det här är vrakön Shipwreck Island med viken Shipwreck Cove och staden Shipwreck.
Sparrow: Sjörövare anses vara fyndiga, men vi är fantasilösa vad gäller namn... Jag seglade med en som hade förlorat båda armarna och ett halvt öga...
Gibbs: Vad kallades han då?
Sparrow: .... Larry.

Klockers!  


Löpning vs. Chipsätande

Jag funderade faktiskt precis på att gå ut och springa. När jag tittar ut genom fönstret så har det börjat spöregna igen. Det verkar som att högre makter inte vill att jag ska ut och röra på mig, utan att jag ska lägga på kilo efter kilo. Jaja, vad ska man göra. Ligga vid teven och äta lite chips låter ju inte helt fel.. Eller hur?


When words isn't enough

10 mars 2008, ett datum jag aldrig kommer att glömma. Jag älskar dig pappa, även om det inte alltid verkar så. Det finns ingen som är så bra på att vara pappa som du, världens bästa! Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som den dagen då jag höll på att förlora dig.


Grattis..

.. Usain Bolt. 100 meter på 9,58... Är det möjligt? Ja, tydligen.

.. min älskade vän Malin till körkortet! Är så stolt över dig. :)

.. mig själv som inte blev inringd idag och kan njuta av min lediga dag.


Huvudvärk

Dagens humör: Trött och sliten, som fan
Dagens look: Äcklig
Dagens planer efter 7:de arbetsdagen i rad: Äta färsk frukt (persika och ananas) med glass och göra absolut ingenting.
Dagens positiva: LEDIG IMORGON!

Hej hej hej, jag är bara fjorton år

HAHA! Jösses! Hittade ett par sjukt gamla FJORTISbilder.. Haha, det gjorde min kväll kan jag tala om! Bjuder på en del, vissa är FÖR pinsamma för att visas...


"Åh, jag är så snygg när jag ruffsar till håret och håller i luvan lite"


Och så får vi inte glömma den obligatoriska posen...


Snygging! Saknar mitt trumset.. :(

Haha, kommer du ihåg Ylva? Har fler på oss två med av respekt för dig så lägger jag inte upp dem. Är nog lika bra så, vi ser inte riktigt kloka ut... Nej, jag lägger inte upp de som är värre.. Lite för skämmigt känner jag. Thank God att den tiden är över.. Fast man hade nog rätt roligt ändå.

Dagen då allt går fel

ÅÅÅÅH! Min dag har inte varit bra kan jag säga. Stressigt och kaos på jobbet och glömde dessutom kvar min mobil när jag åkte hem. Så sjukt irriterande! Men men, en dag klarar man sig ju utan den. Känns bara som att det var lite otajmat med tanke på hur dagen har varit.

Jobbar 7-16 imorgon med, LEDIG MÅNDAG!, så det blir lugnt ikväll. Kanske drar på en rulle och käkar lite gott med syster. Päronen partajar och syster med, så det är bara vi två hemma. Hör hur det klingar i päronens systemkassar därnere... Man blir ju inte lite partysugen.. Ska dessutom dra på minisemester nästa helg då jag är ledig, istället för att stanna hemma och parta fredag och lördag. Får se hur jag gör..

Usch vad tråkig min blogg är, men jag orkar inte anstränga mig just nu. Lägger upp lite schyst musik i alla fall.
Pöss

Världens bästa

Idag så skulle jag ha varit ledig, min enda lediga dag den här veckan, men icke.. Blev inringd igår och ska jobba 13-21.15.. Men men, det är pengar i alla fall.

Igår kväll så åkte jag till min pylv. Hade en helmysig kväll, satt bara och pratade i flera timmar. Det var ett bra tag sen vi sågs så vi hade en hel del att berätta. Min snälla pappa skjutsade mig både dit och hem, världens bästa!



I love you 'til the end

Ta ner vakterna!

Igår hörde jag något på nyheterna som gjorde mig så j-vla förbannad. Det var en tjej vid namn Patricia som hade blivit misshandlad och nedbrottad av ett flertal vakter på en krog i Uppsala. Vakterna ansåg (tydligen) att denna tjej 50 kg "tunga" tjej på 160 cm utgjorde ett så stort hot genom att skrika så att de var tvungna att brotta ner henne. Helt ärligt så kan jag inte förstå det. Att ta tag i och säga till, fine. Men att två stycken stora vakter kastar ner henne på marken och håller fast henne är inte, i mina ögon, rätt någonstans.

Att sedan få höra någon (kommer varken ihåg hans namn eller position) försvara vakterna gjorde mig inte mer irriterad. Visst, besökarna är påverkade och vakterna är nyktra, men om bevis finns så ska inte deras prioriteras lägre än vakternas ord. I detta fall fanns det ett flertal bevis mot vakterna. Några av dem var:

1. Både tjejen och hennes pojkvän (som brottades ner när han såg vad de gjorde med henne) har synliga fysiska skador i form av blåmärken.

2. De tillkallade polis och när de kom till platsen så hade vakterna försvunnit. Om vakterna, som gjorde en motanmälan, inte var skyldiga så skulle de väl inte fly? Och om gästerna utgjorde ett så stort hot så att de till och med anmälde dem, så skulle väl vakterna ha tillkallat förstärkning eller något liknande och inte bara ha försvunnit när polisen kom?

Man läser om det hela tiden, privatpersoner som anmäler vakter för övervåld. Precis som Patricia sa, man tänker oftast att något måste dem ha gjort för att ha "förtjänat" det. Men allt fler avslöjanden har fått mig att tveka, inte minst den bulgariska vakten som hoppade jömfota på den svenske killens huvud så att han senare avled. Det är inte bara sjukt utan även skrämmande. Då är det inte en vakt, utan ett omänskligt monster, som står i dörren.

Jag har under mina krogbesök träffat på både helt underbara vakter, men även personer som utnyttjar sin "maktposition". Tyvärr så tror jag att det är något som har blivit allt vanligare, att vakterna känner sig så maktfulla att de sätter sig över de övriga människorna. Det spelar ingen roll om det är någon på Stureplan som gallrar kön eller någon i Norrland på den lokala baren. De har förmågan att säga ja eller nej, bestämma och du får komma in eller ej, och det är något som säkert för flera innebär makt.

Var bara tvungen att få ur mig lite frustration. Det finns hur många fler synsätt och "anledningar" till deras beteende, som att det t ex är en pressad situation och att de är i bättre position att bedömma än gästerna osv... Men jag tycker, genom vad jag hört och sett, att det förekommer alldeles för mycket övervåld av vakterna.

Jag måste bara säga att de flesta vakterna är underbara och gör ett riktigt bra jobb. Utan dem så skulle det vara kaos. Det jag menar är antalet vakter som utnyttjar sin position har blivit fler och att det är fel att lita blint på dem. Lite blint var väl lite och ta i, men att gästerna oftast misstros och måste bevisa så mycket mer än vakterna.

Nu tvingar jag mig själv att sluta skriva, annars så kan jag fortsätta hur länge som helst. Men det var dagens åsikt, eller något sådant.

Mot chipspåsen och soffan!
Pöss    

Mer död än levande

Hur vet man att man är totaltslut och halvdöd? Jo, man sätter sig i bilen och somnar direkt. När man vaknar så är man hemma och sitter ensam kvar då de övriga passagerarna inte lyckades väcka en. Då vet man.

Jag är alltså helt slut idag. Som tur är så jobbar jag bara till ett imorgon och är ledig på fredag. Guld! Fick förfrågan om att jobba på fredag med men jag kände att jag behövde min lediga dag denna vecka.. Nästa helg så blir det minisemester med familjen till stugan och götet, underbart!

Kvällens planer: lägga sig i soffan med chips och kika på fotboll.

Baj

The Doors - Break on Through (to the other side)

En klassiker! Älskade, och tycker fortfarande om, dem.


One of those days

Idag är det en sådan dag när man bara vill lägga sig i sängen och dra täcket över sig. Efter att ha jobbat från sju till fyra så är man rätt slut.. Dock var det en lugn och rolig dag på jobbet, har till och med målat lite med målarfärg! Det är lika "kul" varje gång man märker att man målar exakt likadant som man gjorde för tio år sedan. Riktigt fult och dåligt alltså. Men som jag sa till mina tanter på jobbet, man kan inte vara bra på allt. Fast att man inte har avancerat från streckgubbar är ganska pinsamt.

Ikväll blir det myskväll med systrarna. Det obligatoriska lösgodiset har inhandlas och vi inväntar nu filmen, Stolthet och fördom.

Fred

Marilyn Manson och Nickelback

Lite sköna låtar såhär på morgonkvisten.


Morgonmys

Idag börjar jag inte förrän tre, hur skönt som helst! Springer fortfarande runt i morgonkläderna och bara myser. Tänkte äta lite lunch snart och börja göra mig i ordning, så slipper man stressa sen. Jag måste bara få visa min fina t-shirt som jag går runt i.



I <3 Coldplay

Travis Barker

Min favorit nummer ett.






Inspiration - JC

Kollade igenom JC:s kampanjbilder, sjukt snygga! Hittade lite inspiration med, stilen på första bilden är ju hur snygg som helst!



Söndag = bakisdag...

Man är inte på topp idag direkt, men det var riktigt roligt igår! Kvällen började med kräftskiva hos Karin med diverse människor. Där fick man reda på hur man ska äta en kräfta för att få så mycket kött som möjligt! Det blev lite ölspel, musik och allsång med innan vi begav oss mot eldfesten. Vi kollade på eldshowen och sedan var det öltältet som gällde! Blev även en sväng till tivolit och lite popcorn. Snälla Linus skjutsade både dit och hem, tack! Det var så himla skönt att vakna upp i sin egna säng imorse.

Idag så har jag legat ute i solen med syster en sväng. Har ätit lite glass och lyssnat på musik, riktigt mys! Så mycket mer blir det inte idag, äta lite god mat och bara ta det lugnt. Imorgon drar en nu arbetsvecka igång... Är ledig en dag av de kommande elva.

Jag kom faktiskt ihåg kameran igår, men det blev inte så många bilder ändå. Jennie, Ida och Sara tog fler, så ska försöka tigga några av dem.


Daniel, Elin och Erik.


Häggan, linslusen nummer ett!


Johan och Eriks söta lillebror Anton.


Jennie och Ida, snyggingar!


Elin och Häggan inne i öltältet.


My darlings.


Lite av folket, det var en hel del..


Skulle ta kort åt andra hållet med, men något (några) kom i vägen... ;)


Sen köpte vi snygga hattar fulla med popcorn, min försvann dock Häggan med senare under kvällen..


Sara med min partyhatt!


Kritan och Elin
 
That's all folks.
Tjingeling

Paris 09

Första utekvällen under vår galna resa i Paris. Det som hände i Paris, stannar i Paris... Åh vad man längtar tillbaka när man kollar igenom alla bilder!


Första omgången...


Helan gååååår..


Försöker ta ett seriöst kort.. Gick väl sådär.


Sen så gled vi in i dimman...


En underbar resa! I höst blir det London, längtar! ;)

Myskväll i Öregrund

Så himla underbart att kunna sova till klockan tio! Nu känner man sig utvilad för första gången på ett bra tag.

Kvällen igår var verkligen hur mysig som helst. Amanda hade bokat ett bord på ett fullsatt Köket 19.30. Jag anlände ganska så precis med bussen och mötte upp Emma och Amanda där. Sen blev det en massa god mat, dock ingen buffé men en vendelgris! Efter maten så blev det ett par drinkar, satt fint det! Anna, Uffe och Linnéa kom och gjorde oss sällskap i slutet av kvällen, riktigt roligt att se dem igen. Halv tolv åkte jag hem igen och i Uppsala väntade papsen med bilen. Underbart!


Öregrund, en av Sveriges mysigaste "städer".

Jag vet inte om det bara är här i Uppsala, men bussarna är verkligen iskalla! Satt och frös hela vägen till och från Öregrund.. Det är jättebra med aircondition under de varma dagarna, men man kan väl stänga av den på kvällarna? Då var dagens i-landsproblem presenterat..

Ikväll bär det av till Österbybruk och Eldfesten. Ska bli riktigt kul! Dock vet man inte hur natten ser ut, men det blir spännande! Ska ta med kameran så att det blir lite bilder här i bloggen.

Kram kram

Tired as hell

JAG ÄR SÅ HIMLA TRÖTT! Jobbig dag på jobbet, inget käk på hela dagen, och så ska man upp och jobba klockan sju imorgon... Men vad gör det? Jag har en riktigt bra helg att se fram emot och pengar på kontot, man ska inte klaga. Samma sak gäller med vädret, hur underbart som helst! Fast man har lätt för att klaga, att det är "föööör" varmt. Något som man borde ha lärt sig efter alla somrar i detta land är att man ska ta vara på solen när den visar sig!

Igår var det också riktigt fint väder! Hade en helmysig kväll med Elin, Mathilda och Häggan. Först blev det lite fika hos Elin innan vi tre åkte och kollade på när Häggan spelade match. Efter deras seger så åkte vi hem till Elin och myste lite. Trevlans!

Helgens planer ser ungefär ut såhär:
Fredag: Jobba 7-13. Sen på kvällen har Amanda bokat bord på Köket 19.30 där det blir lite käk och kanske lite dricka. Är tydligen fullbokat så det ska bli riktigt kul!
Lördag: Eldfesten i Österby! Förfest med ett gäng vänner, ska bli grymt kul!

Längre och roligare än såhär blir det inte. Kan tipsa om att det har kommit ut en skiva, Bandit Rock #1 (alla som har tv har sett reklamen) som är riktigt bra! Sitter och lyssnar på den nu, gotta love Spotify!

Dags att dra sig mot sängen kanske...
Godnatt

Så äckligt!!!!

Nog för att jag gillar piercingar och tatueringar, men det här är bara vidrigt... Alla bilderna är hämtade från: http://mygalleryworld.blogspot.com/2009/05/26-unnecessary-body-modifications.html





USCH!

Biotajm

Nu sitter man här, lagom trött efter en helmysig dag!

Först så var jag en sväng till UAS, gick hur bra som helst. Fick de positiva nyheterna/beskeden som jag hoppas på!
Sen så mötte jag upp Jocke på stan. Gick runt och snackade lite, satte oss vid ån ett tag. Hur trevligt som helst! Träffade även på mina älskade grannar, Britt och Bertil. Så himla mysiga.

Vid tre var det dags att möta upp syster. Vi matade lite katter och mötte sedan upp morsan för lite käk på Pinocchio. Klockan sex var det Harry Potter och halvblodsprinsen som gällde. En helt okej film, men jag som har läst böckerna tycker ju att dem är så mycket bättre. Jag kan förstå att man inte kan ta med allt som står i boken, men när man gör om viktiga scener så förstör det en hel del faktiskt. Men men, den var bra!

Imorgon ska man upp klockan fem och jobba igen... Fast det ska bli kul att träffa tanterna och gubbarna igen. Det är nästan så att man saknar dem när man är ledig.

Natti natti på er.

Gladiatorsandaler

Snart är det dags att åka in till stan. Då det är så fint väder så är det jeansshorts, linne och sandaler som gäller. Dessa köpte jag på H&M för 199 kr, helt okej.


Update

Idag blir det ett kort och tråkigt inlägg, bara för informationens skull.

1. Det gick bra att jobba.
2. Imorgon ska jag träffa min vän Jocke som jag inte har sett på evigheter!
3. Senare på dagen ska jag på bio med syster och mamsen.

Min lediga dag imorgon är alltså fullbokad.. Ska även till sjukhuset på morgonen, vilket gör att det inte blir någon sovmorgon... SUCK.

Som sagt, ett kort och tråkigt inlägg.
Alicia

RATM - Killing in the Name


Klassiker!

Shopping

Har jobbat 13-21.15 idag. Är ganska så trött nu... Ska jobba samma tid imorgon med, men på tisdag är jag ledig! Då blir det bio, nya Harry Potter, med syster och kanske mamsen. Det är något speciellt med att gå på bio.. Lukten, stämningen, människorna, allt. Ska till sjukhuset på morgonen, får se hur det går. Hoppas på något positivt!

Imorse så bläddrade jag igenom H&M katalogen. Jag bara älskar att kolla på alla kläder och ringa in det som är extra snyggt. Två plagg är jag rätt säker på, en kavaj och en väst.



Det blir nog att klicka hem dem väldigt snart. Shop until you drop!

Jason Mraz - Plane (live)


En gammal goding, love it!

Working lady

De senaste dagarna känns det som att mitt liv i stort sett består av att jobba-äta-sova. Egentligen så klagar jag inte, har man jobb så har man pengar, men sitt sociala liv blir ju lidande. Som tur är har jag lite roliga saker att se fram emot nästa vecka:

Onsdag: Hänga med Häggan, Elin och Billgert. Ska kika på när Häggan lirar match, det var inte igår. Och Billgert har jag inte träffat på hur länge som helst så det ska bli riktigt kul.

Fredag: Drar till Öregrund för att umgås lite med Amanda och förhoppningsvis Emma. Det blir inte utgång och röj som planerat utan lite käk och någon grill på en mysig restaurang. Myspys!

Lördag: Eldfesten med partygänget. Var ett tag sen (en vecka, då två veckor) sen man festade ordentligt. Välbehövligt efter allt jobb och slit. Very nice.

Ikväll så kom Häggan, Julia, Sara och Elin över en sväng. Käkade lite popcorn och snackade om allt möjligt. Skönt att få lite avkoppling mellan passen, har till och med sovmorgon imorgon så humöret är nästan på topp nu! Känner att kroppen börjar bli lite mör nu, sover hela tiden så fort jag får chansen. Rasterna som förut gick åt till att äta lunch blir nu istället sovpauser. Men jag älskar mitt jobb! Alldeles underbart. :)


Nedanför vår balkong på fjärde våningen. Vårt fina hjärta som man kan knata runt, riktigt sött!



Jag i mina sjukt sexiga arbetskläder, grr...

U2 - One


Det här är vad jag kallar musik..

Vem är jag?

Då var det dags för en presentation.. Jag har alltid varit dålig på det här, men så hittade jag en gammal kompisbok och tänkte att man kunde sno frågorna därifrån. Fast nu när jag inte hittar den igen så får det blir på något annat vis. 

Jag heter Alicia Emma Agnes Karlsson och är snart 19 år (september). I juni så tog jag studenten efter att ha gått tre år på Rosendalsgymnasiet i Uppsala där jag läste sam-journalistik. Jag spelade fotboll mellan åren 95-07 för älskade IK Rex, men blev tvungen att sluta pga skador. Jag har även lirat trummor i några år, sålde dock mitt trumset för ett och ett halvt år sedan.. That was a sad day..

Som person är jag för det mesta väldigt glad, social och öppen. Jag älskar att träffa nya människor och se nya platser och att vara tyst kan bli något av ett problem för mig. I min vännerkrets så är jag nog den lite galna, roliga tjejen som går bra överens med de flesta. Jag är spontan och blir lätt rastlös, vilket har gjort att jag har rest en hel del. Men jag har väldigt svårt att öppna upp mig helt för människor och att prata om känslor. Att lita på någon fullt ut har också blivit något av ett problem för mig, kan i grund och botten bero på att jag inte riktigt litar på mig själv och mina känslor. 
 
Just nu jobbar jag på ett ställe som heter Hasselparken, ett äldreboende i Uppsala. Har dock bara jobb där till 20 augusti, sen så är man arbetslös... Ska plugga lite småkurser nu i höst, bland annat allmän musiklära och kritiskt tänkande. I början av nästa år tänkte jag dra till Irland som aupair, kommer bli grymt!

Mina stora intressen är främst musik och att skriva. Det är två passioner som jag har haft så länge jag kan minnas. När det gäller musiken så spelar jag bara instrument än så länge, men är sugen på att börja skriva lite egen. Tvivlar dock på att jag har tillräckligt med kunskap men kärleken till musiken har jag så att det räcker och blir över. Tatueringar och piercingar är också något som jag är intresserad av och tycker väldigt mycket om. Än så länge har jag bara tragus och conch, men det ska bli fler och första gadden är på gång!


Conch


Tragus

Jag lyssnar på allt möjligt, men Coldplay är nog de stora favoriter. Inte deras nya album (it sucks) utan deras låtar som A Rush of Blood to the Head, Yellow, The Scientist, Clocks osv.. The Kooks, Oasis, Jeff Buckley, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Nirvana, Metallica, The Used, U2, R.E.M, John Butler Trio är andra favoriter. Jag kan räkna upp hur många som helst, jag lyssnar på musik många av mina vakna timmar. När min ipod går sönder (vilket den tenderar att göra ibland) så är min dag förstörd...

I framtiden så vill jag antingen ha ett eget behandlingshem/boende för barn och ungdomar som har blivit utsatta, fysiskt eller psykiskt. Tidigast nästa höst (om ett år) så flyttar jag ner till Göteborg och börjar på Socionomprogrammet. Längtar faktiskt redan! Skriva kommer jag nog alltid att fortsätta göra så att kunna släppa en bok eller två på sidan av skulle också vara lite av en dröm.

Lite övrig onödig fakta är
att jag alltid sjunger när jag lagar mat, att jag alltid tittar under sängen innan jag ska sova, att jag har svårt för Anders Lundin och att jag faktiskt gillar en del dansbandslåtar!

Det var lite fakta om mig, för mer information så får ni ställa frågor och/eller fortsätta läsa min blogg.



Over and out!
Alicia

En minnesvärd kväll

För en vecka sen så var det grillfest hos Karlssons. En sjukt lyckad bra kväll med god mat och en härlig blandning människor. Jag hade inte en enda tråkig minut under hela kvällen! Runt 45 gäster blev det och med oss systrar så var det 24 personer som sov över i huset. Så frukostbordet på morgonen liknade en buffé med gröt, smörgåsar, kaffe osv.. Den kvällen kommer man att leva på länge, helt underbar!

Det blev en hel del bilder, här är några från syster Lindas och kusin Sofias kamera.


Folket började strömma in..


Grabbarna samlades vid grillen i vanlig ordning.


Mera folk..


Lite femkamp blev det också, riktigt kul!









Dansgolvet var grymt!

Tack alla som var där! Ses nästa år igen!

/ Alicia

RSS 2.0